Oogmeting

U kan bij ons terecht voor een professioneel oogonderzoek met de nieuwste apparatuur. Met deze recente apparatuur en de gedegen vakkennis wordt een optimaal draagcomfort en gezichtsvermogen gegarandeerd. Indien nodig verwijzen we ook altijd naar de oogarts. Wenst u een afspraak? Dit kan snel en eenvoudig met onze online afsprakentool.

Topograaf

De topograaf gebruiken we om een uiterst precieze driedimensionale scan van de kromming van het hoornvlies te maken. Op deze manier kunnen we lenzen volledig op maat bestellen.

Oogzorg met de iProfiler.

i.Profiler

De i.Profiler van Zeiss is ontwikkeld om een exact profiel van uw ogen op te stellen en om problemen met nachtzicht op te sporen. Met deze informatie maken we geïndividualiseerde brillenglazen, nauwkeurig tot op 1/100 dioptrie. Hierdoor ervaart u een scherper en meer ontspannen zicht zowel ‘s nachts als overdag.

EyeGenius onderzoek

EyeGenius

Het digitale tijdperk vergt veel van het binoculaire zicht en kan de ogen sterk belasten. Dit kan leiden tot fixatie disparatie. Met EyeGenius gaat het binoculaire zicht erop vooruit en de symptomen van overbelasting, zoals hoofdpijn, droge ogen en/of spanning in de nek worden drastisch verminderd.

Meer info over EyeGenius

Zeiss Visuplan 500

Een screening naar oogdruk wordt gedaan met de Zeiss Visuplan 500. Deze screening gebeurt met een non-contacttonometer, d.w.z. dat het oog zelf niet geraakt wordt door het toestel, maar een klein luchtpufje in het oog zal de oogdruk bepalen. Deze screening dient om na te gaan of er een hoge intraoculaire druk aanwezig is, wat een risicofactor voor glaucoom is. Deze meting wordt gedaan door onze optometristen en is enkel bedoeld als screening, bij verdachte waarden zal er doorverwezen worden naar de oogarts.

VisuFit 1000

Met de VisuFit, een video-centreersysteem met 9 HD camera’s, meten we tot op een fractie van een millimeter. Hierbij wordt rekening gehouden met 6 parameters: PD, inclinatie, vertexafstand, hoogte, montuurdoorbuiging en montuurvorm. Met 1 foto krijgen we een volledig 180° graden beeld van gezicht en bril en kunnen we de meest geïndividualiseerde glazen ooit maken.

3D Avatar

Met deze VisuFit van Zeiss kunnen we zelfs een 3D avatar van u maken waarbij u zelfs thuis online brillen kan passen. Meer info over het virtueel passen van brillen kan u vinden op deze pagina.

Myopiecontrole

Kinderen leiden een actief, druk leven. Maar of ze nu doen alsof, fietsen met hun vrienden of nieuwe dingen leren op school, myopie (bijziendheid) kan het voor hen moeilijker maken om deel te nemen aan de activiteiten waar ze van houden. En naarmate ze groeien, kan hun voorschrift ook sterker worden.

Gelukkig kan je kind profiteren van een innovatieve technologie om zijn of haar leven gemakkelijker te maken en de progressie van zijn of haar myopie te vertragen: MiSight® 1 day contactlenzen van CooperVision en de MyoSmart glazen van Hoya. Als erkend Myopie Management Expert bent u bij ons aan het juiste adres. Lees er meer over op onze pagina over Myopie Management.

Bent u slechtziend en op zoek naar een goed vergrootglas? U kan bij ons ook terecht voor kwalitatieve loepen van o.a. Eschenbach. Meer info