Kinderbrillen – Gratis ravotbril

In onze winkels vind je een uitgebreid assortiment aan kinderbrillen. In de winkel te Mechelen kan je zelf terecht in onze kinderhoek met tekenfilms en een grote collectie aan hippe brilletjes!

Een kinderbril is helemaal anders dan een bril voor volwassenen, bij velen is de neus nog niet volledig gegroeid en moet er dan ook een aangepast montuur voor gekozen worden. Een kinderbril moet er niet enkel goed uit zien, maar ook goed zitten.

Onze optometristen zijn gespecialiseerd in het vinden van het juiste montuur voor uw kind met dan ook aangepaste glazen. Er zijn verschillende mogelijkheden in de glazen. Je kan opteren voor ontspiegelde glazen met een basis kraswerende laag (al verkrijgbaar aan 50 euro per glas) of zelfs onbreekbare glazen voor tijdens het spelen. Bij aankoop van een montuur met hoogwaardige ontspiegelde glazen krijgt u een GRATIS reservebrilletje of ravotbril*!

Onder de 18 jaar krijgen kinderen minimum 44,40 euro per glas terugbetaald van het RIZIV.

Al onze glazen worden met zorg geslepen tot op 0,1 mm nauwkeurig door onze high-tech meetinstrumenten welke je elders niet vindt!

Enkele merken in ons aanbod:

Kinderbril Very French Gangsters optical

Enkele tips

 • Wist je dat een goede zonnebril voor kinderen nog belangrijker is dan voor volwassenen?
  • Al onze zonnebrillen hebben 100% bescherming tegen schadelijke UV-A en UV-B straling!
  • Juist bij kinderen zijn ogen erg gevoelig voor de straling van de zon. Ogen van kinderen zijn helderder en laten veel meer licht door dan die van volwassenen. Dit betekent dat UV-stralen veel meer schade kunnen aanrichten, aangezien kinderen geen automatische bescherming hebben tegen de kortegolfstralen van de zon. Het risico van blijvend letsel neemt in ernstige mate toe als ze voor langere tijd aan de zon worden blootgesteld. Decennia blootstelling aan UV-stralen kan op later leeftijd gezondheidsproblemen veroorzaken, bijvoorbeeld cataract.
  • Een zonnebril voor kinderen is daarom veel meer dan een accessoire die er “cool” uitziet.Net als bij een gewone bril, en in het bijzonder voor wat betreft de brillenglazen, is de kwaliteit van de zonnebril van bijzonder belang. Een leuke maar goedkope bril biedt doorgaans niet de benodigde bescherming. Als er luchtbellen of strepen in het brillenglas zitten, dan horen ze thuis in de speelgoedkist, of liever nog in de vuilnisbak. Hetzelfde geldt voor een zonnebril met gele, blauwe of rode brillenglazen. Die verstoren namelijk de kleurwaarneming bij kinderen.
 • Een ontspiegelingslaag wordt ten zeerste aangeraden voor kinderen die naar school gaan. Reflecties van plafondverlichting in klaslokalen kunnen het zicht ernstig belemmeren en het concentratievermogen van uw kind zo verlagen.

4 voordelen van een ravotbril:

 1. Extra stevig montuur
 2. Kinderen kunnen onbezorgd spelen
 3. De dagelijkse kinderbril blijft langer mooi
 4. Brillenglazen in kunststof zorgen voor extra veiligheid

 

 

*Voorwaarden in de winkel.

Myopie controle

Kinderen leiden een actief, druk leven. Maar of ze nu doen alsof, fietsen met hun vrienden of nieuwe dingen leren op school, myopie (bijziendheid) kan het voor hen moeilijker maken om deel te nemen aan de activiteiten waar ze van houden. En naarmate ze groeien, kan hun voorschrift ook sterker worden.

Gelukkig kan je kind profiteren van een innovatieve technologie om zijn of haar leven gemakkelijker te maken en de progressie van zijn of haar myopie te vertragen: MiSight® 1 day contactlenzen van CooperVision en de MyoSmart glazen van Hoya. Lees er meer over op onze pagina over Myopie Management.