• Opticien Vingerhoets-Optics te Mechelen binnenkant
  • Wall of Frames in optiekzaak Mechelen

“Verkozen tot beste van Mechelen in grootschalig onderzoek…”

– Testaankoop

Over ons

Amper afgestudeerd als opticien-optometrist, heeft Jan Vingerhoets in 1978 de winkel in Mechelen opgestart in de Désiré Boucherystraat 24. De winkel had toen een oppervlakte van amper 25 vierkante meter. Zeven jaar later werd een tweede zaak geopend te Vilvoorde op de Grote Markt 12.

In Mechelen, na een eerste verbouwing werd er, om meer winkelruimte te bekomen, in de hoogte verbouwd zodat zowel de onderzoeksruimte, het contactlenzencentrum en het atelier verhuisden naar de eerste en tweede verdieping. De winkel te Vilvoorde werd in 1998 volledig verbouwd.

In 2009 werd de winkel te Mechelen uitgebreid door de aankoop van het naastliggende pand. Een paar maanden later werd de winkel te Vilvoorde in dezelfde stijl verbouwd.

In 2013 komt in Mechelen het achterliggende pand vrij dat doorloopt tot de Botermarkt. De winkel wordt volledig heringericht met een bijkomende onderzoeksruimte. De grote etalage op de Botermarkt zorgt voor extra visibiliteit.

Op al die jaren is de winkelruimte bijna 10 keer vergroot!

Naast de vele trendy merken die we exclusief hebben, maakt de persoonlijke aanpak, het zelf kunnen aanpassen, maken en herstellen van zowat alles wat in onze zaak verkocht wordt en onze oogonderzoek- en contactlensexpertise, dat we ons al meer dan 40 jaar kunnen onderscheiden.

Ons Team
Jan
Jan
Zaakvoerder en oprichter van Vingerhoets-Optics. Reeds 40 jaar met hart en ziel steeds paraat voor de klanten. Naast zijn haarscherpe oogonderzoeken is hij ook een rasechte ambachtsman. Op de verschillende optiekbeurzen is hij nog steeds jaarlijks aanwezig om nieuwe technieken te ontdekken om zo steeds te kunnen innoveren in de zaak.
Karine
Karine
Onze creatieve duizendpoot en echtgenote van Jan. Naast opticien is ze ook een echte fashionista en zorgt ze telkens weer voor een prachtige, originele etalage. Op de vele optiekbeurzen is ze altijd van de partij om de allernieuwste trends te ontdekken.
Glenn
Glenn
Onze gadget man en zoon van Jan en Karine. Contactlenzen, brillen en glazen, maar ook social media hebben voor hem geen geheimen. Afgestudeerd als Burgerlijk Ingenieur en Optometrist. Naast Optometrist bij Vingerhoets-Optics, was hij ook gastprofessor aan Odisee University College in Brussel.
Ann
Ann
Al meer dan 30 jaar het bekende gezicht in Vilvoorde. Als winkelverantwoordelijke en opticien zorgt ze ervoor dat alles in de zaak te Vilvoorde perfect verloopt. Ze is een echt organisatorisch talent en legt de klanten graag in de watten.
Nathalie
Nathalie
Het zonnetje in huis. Afgestudeerd als optometrist aan de Hogeschool Universiteit Brussel met meer dan twee jaar ervaring bij een oogarts. Naast oogonderzoeken, slaagt ze er ook telkens in om de perfecte bril voor elk gezicht te vinden.
Lise
Lise
Zij is altijd mee met de nieuwste trends in de modewereld. Ze slaagt er ook telkens in om een vernieuwend montuur te vinden dat perfect bij uw stijl past. Als opticien zorgt ze voor op maat gemaakt glasadvies.
Steff
Steff
Jongste zoon van Karine en Jan. Vol enthousiasme zorgt hij mee voor de logistiek van de winkel en heeft hij elke dag wel een nieuw weetje te vertellen.
Onze Winkels