Een goede voorbereiding is het halve werk, zo vertelt de volkswijsheid. En als je met vakantie gaat en een bril draagt, dan is dat zeker het geval. Daarom zetten we graag een aantal skivakantietips voor brildragers op een rij.

Sneeuwvakantie? Vergeet zeker je zonnebril niet!

Wanneer licht, vooral zonlicht, wordt gereflecteerd via water, sneeuw of natte wegen vindt horizontale polarisatie plaats. Ga dus voor een zonnebril met polariserende glazen. Die laten alleen verticale lichtstralen door zodat je niet verblind raakt.

Bescherm je bril

Stop uw bril, leesbril of zonnebril nooit zomaar los in uw bagage of handtas. Een etui of brillenkoker beschermt je bril perfect.

Zorg voor schone brillenglazen

Gebruik een droog microvezeldoekje om je brillenglazen schoon te houden. Keukenrol vermijd je beter, want de houtvezels in het papier kunnen je brillenglazen beschadigen.

Sportief? Ga voor sportglazen

Sporten met een bril? Natuurlijk!
Kies voor een bril met sportglazen: deze hebben een speciale, hogere curve dan normale brillenglazen, waardoor je bril beter aansluit bij je gezicht. Perfect als je een actieve vakantie verkiest.

Neem altijd een reservebril mee

Wat als je enige bril stukgaat terwijl je met skivakantie bent? Stop daarom altijd een reservebril in je bagage. In Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk is een reservebril trouwens verplicht voor automobilisten.

Met vakantie? Spring eerst binnen bij jouw vakopticien voor vakantiebriladvies op maat!

Bron