FAQ items aan het laden...
Mykita

Mykita

Mykita – Handmade in Berlin

De brillen van MYKITA worden ontworpen in Berlijn. Het merk staat voor knappe, handgemaakte designbrillen in roestvrij staal zonder schroeven. Het is hét label voor liefhebbers van neutraal, ingetogen of strak design. De materie is enorm licht en anti-allergisch.

Naast de brillen in staal hebben ze ook een zeer sterk assortiment acetaat brillen. Ook deze zijn met een uniek schroefloos scharnier wat hen meteen apart maakt.

In het MYKITA HAUS in Berlijn combineren ze vakmanschap met nieuwe technologieën. Ze zoeken constant naar innovatie, maken nieuw gebruik van materialen en bezitten een weelde aan expertise in het ontwerpen van monturen. Dit zijn de elementen die de collecties van Mykita definiëren.

Mykita Mylon – 3D geprinte monturen van Mykita

MYKITA MYLON combineert state-of-the-art ontwerp met een enorm aanpasbaar, licht en extreem duurzaam materiaal. Een modern materiaal ontworpen met als doel ons te versterken in ons dagelijks leven. Ze zijn aangepast aan menselijke behoeften. Zo combineert deze collectie schijnbare tegenstellige elementen in een nieuw materiaal. Het fijnste poeder, versmolten tot een driedimensionale vorm. Robuust en tegelijkertijd een nauwsluitende, contour-volgende passing.

 

Aan het oppervlak een organische look, maar tot op de laatste vezel een high-tech product. Het productieproces is volledig nieuw en werkt aan de hand van “Selective Laser Sintering”. Dit maakt het mogelijk om objecten te creëeren in alle mogelijke geometrische vormen. Laag per laag wordt een superfijn polyamidepoeder via CO2 laser sintering in driedimensionale objecten omgezet. MYKITA is pionier in het ontwerpen van 3D geprinte brillen. Het heeft vele jaren onderzoek gevraagd om dit complexe proces te verfijnen zodat het ruwe oppervlak van het materiaal omgevormd wordt tot een unieke visuele en tactiele aantrekkingskracht.

Mykita brand movie

Mykita Mylon productie clip

Titel