Monoceros hoornen brillen

Een nieuwe dimensie in hoorn monturen.

Monoceros handgemaakte brillen zijn gemaakt uit één van de oudste materialen gebruikt om brillen mee te maken: Hoorn. Deze brillen worden handgemaakt in de Oostenrijkse Alpen. Nieuwe technieken en innovaties laten ons toe om nu een montuur te maken uit één enkel stuk buffalo hoorn. Dit zorgt ervoor dat de vezel, kleur en structuur van de hoorn consistent zijn over het gehele montuur.

Door het gebruik van een houten scharnier is het volledige montuur metaal- en plasticvrij gehouden. Het gepatenteerde verglazingssysteem is ideaal voor hoornen monturen. Dit systeem heeft Monoceros overgenomen van hun houten collectie. De Rolf Spectacles monturen uit hout.

Reiken naar de sterren.

Wat eerst onmogelijk lijkt – zoals reiken naar de sterren- toch mogelijk maken is de bron van inspiratie voor Monoceros: Het natuurlijke hoornen materiaal hebben ze kunnen buigen met speciaal ontworpen technieken. Dit betekent dat elk montuur gemaakt is uit één enkel stuk hoorn van uiteinde tot uiteinde… De verfijnde, met zorg verwerkte lijnen geven de monturen een speciaal effect qua dikte en afwerking.

Licht en draagbaar.

Buffelhoorn is niet enkel enorm licht, maar het past zich ook enorm snel aan je lichaamstemperatuur aan. De warmte en glimmende tonen van de hoorn textuur zijn zacht en aangenaam voor de huid.

 

MONOCEROS hoornen monturen logo
Monoceros hoornen brillen bij optiek Vingerhoets-Optics te Mechelen