Komorebi brillen

Komorebi eyewear

Komorebi eyewear is een Belgisch brillenmerk dat subtiel een nieuw licht werpt op design. Elk model is geïnspireerd op transparantie, licht en reflectie. De jarenlange knowhow en pure passie van de ontwerpers maken van elke schets een standingvol montuur met doordachte details.

Eén ding is zeker: bij Komorebi eyewear dragen ze kwaliteit hoog in het vaandel. Ze hechten enorm veel waarde aan het metier. Zowel van de ontwerper als van de
fabrikant. Het ontwerp van de brillen is Belgisch, de productie voornamelijk Europees. Ook voor de accessoires werkt Komorebi eyewear nauw samen met kleinere creatieve ateliers uit België.

Komorebi?

Komorebi is een onvertaalbaar Japans woord. Het betekent zoveel als “het zonlicht dat door het bladerdak schijnt”.

Licht inspireert hun ontwerpers. En dat straalt – letterlijk en figuurlijk – af op de collectie. De brillen bestaan uit transparante kunststof zoals acetaat, of uit Japans
titanium met reflecterende gepolijste delen. Sommige modellen hebben een doorzichtig neusdeel voor meer transparantie, andere brillen kregen een reflecterende groef in het voorstuk.

De collectie

De brillencollectie is gestart met 5 reeksen met telkens 3 modellen en 1 reeks met 4 modellen. Het design is 100% Belgisch, de productie hoofdzakelijk Europees. De hele collectie staat in het teken van het woord komorebi, Japans voor “het zonlicht dat door het bladerdak schijnt”. Licht, reflectie en transparantie als inspiratie.
Voor de monturen werken ze met stevige, lichte en tijdloze materialen: acetaat en Japans titanium. De gekozen acetaat behoudt altijd een zekere transparantie. Er werd gekozen voor Italiaans Mazzucchelli-acetaat, dat tot de beste op de markt behoort. Sommige modellen hebben zelfs een transparant neusdeel om het montuur nog luchtiger te maken.

Voor de titaniummodellen zetten ze in op reflectie. Het Japans titanium is voorzien van een pvd-coating. Pvd staat voor physical vapour deposition. Het proces bakt de kleur in het materiaal. Zo’n coating is dus veel krasbestendiger dan een traditionele laklaag. De gezandstraalde titaniummonturen hebben een handmatig gepolijste bovenkant die nog meer in het zonlicht schittert. De oortippen van elke bril zijn een gestileerd boomblad. Dé finishing touch en het handelsmerk van Komorebi eyewear.

Logo van het brillenmerk Komorebi