Binnen een week is het zover, dan is het 1 september en kunnen de kinderen terug naar school. Little miss Vingerhoets is er alvast klaar voor!

Back-to-school met … een nieuwe bril!

Een nieuwe etui, een stoere rugtas, een hippe broodtrommel en hard opgepompte fietsbanden. Je kind is straks weer klaar voor school! Maar is de bril ook nog up-to-date? Laat een professionele oogmeting doen!

Met deze vier tips begint je kind het schooljaar met blije ogen!

Ga voor een bril die bij je kind past

Misschien een open deur, maar toch met stip bovenaan als de belangrijkste tip: kies een bril die echt bij je kind past. De bril moet niet alleen passen bij het gezicht van je kind maar ook bij zijn/haar karakter. Voetbalt je zoon het liefst de hele dag of klimt je prinsesje het liefst in een boom om er daarna head first uit te duikelen? Opteer dan zeker voor de gratis ravotbril! Zit je kind veel achter een scherm op school en/of thuis? Denk dan eens aan glazen met een blauw licht filter voor je kleine gamer.

Laat je kind zelf de bril kiezen

Je kind moet de bril dragen, dus hij/zij moet helemaal tevreden zijn met het uiterlijk van de bril. Als je kind er niet helemaal happy mee is, wordt het lastiger om je kind de bril te laten dragen. Die strijd wil je echt niet aangaan… Als ouders kun je op voorhand aangeven waar de bril minimaal aan moet voldoen. Jonge kinderen kun je laten kiezen uit door jou voorgeselecteerde brillen…

Heb je gedacht aan een zonnebril?

UV-straling kan leiden tot permanente schade aan de ogen en kinderogen zijn veel gevoeliger voor UV-straling dan ogen van volwassenen! Ze hebben minder beschermend pigment in hun ooglens en hun pupil is groter. Kinderen zijn ook nog eens veel vaker en langer buiten dan de meeste volwassenen. Voordat ze achttien jaar zijn, zijn kinderen al blootgesteld aan 80% van de Uv-straling van hun hele leven (bron: Oogfonds / Wereld Gezondheidsorganisatie). Door een opeenstapeling van UV schade over de jaren, kan uiteindelijk cataract ontwikkelen. Een goede zonnebril op sterkte is dus absoluut geen overbodige luxe!

Houd de bril fris

Kinderen zitten vaak met hun vingers aan de glazen van hun bril. Vette vlekken op glazen zijn dus aan de orde van de dag! Ook etensresten en ondefinieerbare vlekken ‘versieren’ de bril regelmatig. Houd de bril fris door deze dagelijks te poetsen met een speciale brillenspray. Gebruik hierbij een microvezeldoekje, tetradoek of hydrofiele doek. Gebruik nooit keukenpapier, dit geeft krassen op de glazen!

Actie

Bij aankoop van een nieuwe kinderbril kan u bij ons steeds kiezen voor een gratis ravot / reservebril! Zo hoef je niet ongerust te zijn over die mooie nieuwe bril wanneer je kind gaat spelen en acrobatische toeren gaat uithalen. Meer info over onze kinderbrillen collectie vindt u op onze kinderbrillenpagina.