Een extra laagje vertrouwen. Doodt 99,9 % van alle virussen en bacteriën.*

De wereldwijde pandemie heeft ons allemaal op een of andere manier getroffen. De manier waarop we werken, studeren, inkopen doen maar ook hoe we omgaan met onze omgeving, vrienden en familie werd volledig overhoop gehaald. We zijn ons meer dan ooit bewust van het belang van hygiëne.

ZEISS staat bekend om zijn innovaties en om brillenglazen van de grootste precisie die een helder, comfortabel zicht bieden en afwijkingen in het zicht corrigeren. Als antwoord op de toegenomen bewustwording omtrent hygiëne, biedt ZEISS een extra laagje vertrouwen. Ze hebben een technologie ontwikkeld waarmee ze antimicrobieel zilver in hun premium antireflectiecoating kunnen inbedden en aanbrengen op het glasoppervlak van onze brillenglazen.

Deze antireflectiecoating doodt 99,9% van alle virussen en bacteriën op het glasoppervlak. Deze coating werd zorgvuldig ontwikkeld en is gegarandeerd veilig. Ze biedt alle voordelen waar ZEISS DuraVision coatings om bekendstaan: minimale reflectie, duurzaam en makkelijk schoon te maken.

Interessante weetjes over virussen:

  1. Sommige virussen kunnen enkele uren tot wel enkele dagen overleven op een oppervlak, terwijl andere zelfs twee maanden of langer overleven.
  2. Virale pathogenen overleven doorgaans langer op niet-poreuze materialen (bv. plastic oppervlakken zoals brillenglazen) dan op poreuze materialen zoals textiel.
  3. Het virus dat COVID-19 (SARS-CoV-2) veroorzaakt kan ook een bepaalde tijd op oppervlakken overleven. Een recente studie wijst erop dat het virus op roestvrij staal en plastic tot 72 uur levensvatbaar kan blijven.
  4. Omdat brillenglazen vaak aangeraakt worden, zijn het dus ook potentiële dragers van virussen en bacteriën.

Waarom heb ik dit product nodig?

De meesten van ons willen de wereld en alles om ons heen het liefst zo helder mogelijk zien en geen enkel kostbaar moment missen.

Via kleine druppels en directe aanrakingen komen virussen en bacteriën op de bril terecht, waar ze zich aan het glasoppervlak hechten.
Dankzij ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV wordt 99,9 % van de virussen en bacteriën op het glasoppervlak gedood/geneutraliseerd.* Het is getest en bewezen: deze brillenglazen werken als een schild dat de overlevingskansen van virussen en bacteriën op het glasoppervlak beperkt.

ZEISS DuraVision® AntiVirus Platinum UV is beschikbaar op alle organische ZEISS glazen.

Maak kennis met ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV

  1. Hygiëne: ZEISS brillenglazen met DuraVision® AntiVirus Platinum UV werken als een schild dat de overlevingskansen van virussen en bacteriën beperkt.
  2. UV-bescherming: ZEISS brillenglazen met DuraVision® AntiVirus Platinum UV bieden volledige uv-bescherming tot en met 400 nm.
  3. Krasbestendig en makkelijk in onderhoud. Deze coating biedt uitstekende ontspiegelende eigenschappen, is uitstekend bestand tegen krassen en laat zich makkelijk reinigen.

 

* Getest volgens ISO 21702:2019(E) voor omhulde virussen en getest volgens ISO 22196:2011(E) op gramnegatieve en grampositieve bacteriën. De doeltreffendheid is bewezen na 24 uur, zoals in de ISO-normen vastgelegd.